Druže se već godinama, i skoro u isto vreme su po drugi put postale mame. Zato su, mesec dana po rođenju dece, lako donele za mnoge nesvakidašnju odluku.

 
Među onima koje nisu imale dilemu kako da hrane svoje dete je 35-godišnja Užičanka Marica Lazović, koja je, uprkos predrasudama, osim svog, skoro godinu dana dojila i dete svoje prijateljice.
 
 
— Ja sam pripadala onoj većini koja nije imala mleka, a ona je imala više nego što je bilo potrebno njenom Lazaru, i pritom je imala te prateće probleme sa grudima i onda smo došle do nekog, po meni razumnog rešenja — govori za RTS Danijela Bučevac, Maričina prijateljica.
Marica Lazović kaže da su se u početku bojale da Danilo neće hteti da sisa mleko.
 
— Bojali smo se da li će prihvatiti, neće prihvatiti, kako će to već ići. Međutim, Danilo se nije bunio, svidelo mu se i tako smo krenuli — rekla je Marica.
 
I ma koliko u početku izgledalo jednostavno, uz osude i komentare, nije bilo lako, ali su posle razgovora sa pedijatrom i uz podršku porodice, ipak istrajale.
 
— Muževi su nam bili podrška za sve to. Kad nismo bili u prilici da budemo zajedno za podoje i ostalo, Danijelin muž je bio najzaslužniji, on je bukvalno vozio mleko od mene do njih, ili moj kada nije mogao on — istakla je Marica.
 

Danijela je, kaže, imala zdravo mleko.
 
— S jedne strane sam imala tu hemiju, a s druge strane zdravo majčino mleko. Ako valja to mleko njenom detetu, zašto ne bi valjalo i mom. U ovoj našoj situaciji jako je bitno da nekoga poznajete i da mu verujete — navela je Danijela.
 
I s vremenom se ispostavilo da su u pravu. Lazar i Danilo su napredovali, a umesto ružnih predviđanja, danas su svi mnogo više od prijatelja.
 
— Mislim da će to ostati za čitav život, ne samo između nas dve, nego mislim da će i njih dvojica, sutra kad porastu, imati neki poseban odnos — kaže Marica, dok Danijela dodaje da između njih dvojice već postoji bratska ljubav.
 

Zbog svega što su postigle, sada zadovoljno pričaju o svom emotivnom iskustvu i neraskidivoj vezi koju su rođenjem Lazara i Danila, kažu, zajednički ostvarile.

TV prilog RTS-a pogledajte OVDE >>.

 
Izvor: RTS.rs