Iznenadićete se kada budete shvatili da većinu stvari koje su potrebne za pripremu domaće hrane za bebe već imate u svojoj kuhinji.

Pročitajte našu listu, a zatim pročitajte naš tekst o tome kako da ispasirate i čuvate kašice za bebe, u kome je opisan način pripreme kašica za bebe korak po korak.

Pribor i aparati za pripremu domaće hrane za bebe

Ne trebte da izlazite i da kupujete preskupe ili „fensi“ aparate, i takođe vam nije potrebna ni „multipraktik za bebe“. Naravno, ukoliko ste bili u potrazi za sjajnim razlogom (izgovorom) da kupite odličan procesor hrane, ovo vam je prilika!

  • Blender i/ili Procesor hrane (multipraktik): pasiranje, blendiranje, gnječenje
  • Štapni mikser: pasiranje mekših namirnica i sjajan je za pripremu obroka van kuće
  • Mašina za mlevenje: pasiranje mekših namirnica
  • Posude za zamrzavanje leda (ili posude za zamrzavanje): zamrzavanje kockica hrane za bebe
  • Kese za zamrzivač: za čuvanje zamrznutih kockica hrane za bebe
  • Cediljka/sito: za ceđenje kuvanog voća i povrća
  • Cediljka sa vrlo sitnim rupicama: odvaja hranu sa više teksutre, kako bi se dobio fina i glatka kašica (dobra je za odvajanje kožice boranije i graška)
  • Korpa za kuvanje na pari: za kuvanje voća i povrća na pari
  • Gnječilica za krompir: za gnječenje voća i povrća kada vaša beba bude mogla da podnese kašice sa više teksture i komadića
  • Marker: za obeležavanje kesa za zamrzivač sa kockicama hrane za bebu sa nazivom namirnice i datumom pakovanja

Da! Gore navedeni predmeti su apsolutno SVE što će vam bii potrebno. Ništa lakše. Naravno ne zaboravite i šarene tanjiriće i posude iz kojih ćete hraniti bebu, kao i kašičice koje bi po mogućnosti trebale biti silikonske kako ne bi oštetila bebine osetljive desni. Portikle, portikle i samo portikle! Nikada ih neće biti dosta. Primetili smo da dosta roditelja koristi i tetra pelene umesto portikli, što je sjajan način da ih iskoristite.

  Kakav god tip mašine za pravljenje kašica koristite, tajna dobro razmućene smese je u količini hrane u posudi. Nijedan uređaj neće uraditi dobar posao ukoliko je pretrpan. Posude aparat punite količinom koja je manja od polovine i dodajte malo tečnosti za početak pasiranja/blendiranja.

Pročitajte naš tekst Blender ili procesor hrane kako biste se lakše odlučili koji aparat da koristite.

Zašto volimo procesor hrane za pripremu domaće hrane za bebe?

Poučeni iskustvom, smatramo da je procesor hrane mnogo bolji u pravljenju glatkih i gustih kašica (bez grudvica) od blendera. Takođe, procesor hrane ćete moći više da iskoristite.  Njegova glavna prednost je ta što može na razne načine da preradi hranu. Procesor hrane može da pasira, secka, renda, čak i da meša testo ukoliko je to potrebno. Ima zamenljive diskove za različite poslove, za razliku od blendera.

Zašto volimo blender za pripremu domaće hrane za bebe?

Blender je najbolji za rad sa tečnostima ili sa već gnjecavom hranom za bebe. Njegove ključne mogućnosti su blendiranje smutija, ledenih napitaka, supa i kašica. U principu, blender vam omogućava da napravite vrlo fine, tečne kašice. Ali, vrlo je verovatno da neće moći da izblendira, na primer, 3-4 šargarepe.

Zašto volimo štapni mikser?

Poučeni iskustvom, štapni mikser je sjajan sa soseve, umake i brze smutije. Ipak, štapni mikser nije toliko brz kao blender ili procesor hrane. Ipak, dosta roditelja ga koristi i kažu da štapni mikseri prave glatke kašice i da je veoma lak za održavanje.