Da li da koristim blender ili procesor hrane za pravljenje kašica za bebe?

Aparati za pripremu domaće hrane za bebe

Jedna od najboljih stvari prilikom pravljenja domaće hrane za bebe je kompletna i skoro potpuna odsutnost potrebe za kupovinom mnogo alata i aparata za pripremu hrane. Velike su šanse da sve što nam je potrebno već imamo u svojoj kuhinji.

Dakle, da li bi trebalo upotrebljavati blender ili procesor hrane kada pravite domaće kašice za bebe? Ovo je jedno od najčešćih pitanja o pripremi domaće hrane za bebe – procesor hrane ili blender (štapni mikser).

Dosta roditelja napravi sjajne kašice sa blenderom dok drugi ne uspevaju i kunu se u svoj procesor hrane.

Evo nekoliko glavnih razlika između blendera i procesora hrane za pravljenje domaćih kašica za bebe

Blender

Blender je najbolji za rad sa tečnostima ili sa već gnjecavom hranom za bebe. Blender i nije baš dobar za pravljenje malih zaliha domaće hrane za bebe. To je zbog veličine i oblika posude blendera. Blender je takođe dobar za seckanje leda i zbog svog oblika i često veće posude, verovatno ćete na prvi pogled imati utisak da on može da uradi više od procesora hrane.

Njegove ključne mogućnosti su blendiranje smutija, ledenih napitaka, supa i kašica. U principu, blender vam omogućava da napravite vrlo fine, tečne kašice. Ali, vrlo je verovatno da neće moći da izblendira, na primer, 3-4 šargarepe.

Procesor hrane

Procesor hrane je namenjen za rad sa raznovrsnom čvrstom hranom. Procesor hrane će vam čak izmleti žitarice za pravljenje domaćih žitarica za bebe. Njegova glavna prednost je ta što može na razne načine da preradi hranu. Procesor hrane može da pasira, secka, renda, čak i da meša testo ukoliko je to potrebno. Ima zamenljive diskove za različite poslove.

Tipično, procesor hrane radi samo jednom brzinom i zbog toga izgleda dosta sporiji od blendera. Procesor hrane ima oštrice koje se mogu rotirati u različitim pravima, dozvoljavajući ceskanje ili pasiranje. Takođe, procesor hrane vam daje veću kontrolu nad obradom hrane zbog implusnog dejstva.

Dakle, šta je bolje, blender ili procesor hrane?

Ukoliko imate obe mašine u kući, predlažemo vam da pokušate sa obe i onda odlučite koja vama više odgovara. Ukoliko imate jedan ili drugi uređaj, nije obavezno kupovati drugi aparat. Ukoliko nemate ni jedan aparat za pripremu kašica za bebe, danas postoje razni multipraktici po pristupačnoj ceni koji sadrže i posudu za blender i procesor hrane u jednom uređaju, što se čini kao najidealniji izbor. Naravno, tu je i štapni mikser koji je idealan za putovanja i pripremu kašica van kuće.

 Za svaki tip mašine, vodite računa koliko hrane stavljate u posude. Nijedan aparat neće raditi dobro ukoliko je posuda prepunjena.

Stavite hranu u manje od pola posude i za početak dodajte određenu količinu tečnosti.