Pšenične klice su sjajan način da povećate hranljive materije u ishrani vaše bebe.

Pšenične klice se lako dodaju u bebinu ishranu. Samo ih dodajte u jogurt, kašice od voća i povrća i još mnogo toga. Pšenične klice sadrže gvožđe, vitamin B, folnu kiselinu i vitamin E. Najbolje od svega? 

Svi divni hranljivi sastojci u pšenični klicama su neki od ključnih sastojaka koje su potrebne bebi da postala zdrava i jaka.

Kada mogu da uvedem pšenične klice u bebinu ishranu? 

Kao što ste i pretpostavili, pšenične klice su u stvari proklijala zrna pšenice.Kako se preporuke za uvođenje alergenskih namirnica menjaju, najvažnije je da se prvo konsultujete sa vašim pedijatrom pre uvođenja pšeničnih klica u ishranu -vaše bebe. „Stara“ preporuka je bila da se pšenične klice uvode u rasponu o 8-12 meseci. Tipično, predloženo je da je uzrast između 8-9 meseci dobro starosno doba kada se može početi sa uvođenjem proizvoda od pšenice, kao što su pšenične klice.

MOLIMO VAS obavezno se konsultujte sa svojim pedijatrom, jer vaša beba može da bude u posebnoj situaciji i opšte preporuke ne moraju da se primenjuju na nju. 

Nutritivne vrednosti pšeničnih klica u hrani za bebe

Da li ste znali da 2 kašike pšeničnih klica sadrže preporučeni dnevni unos za odrasle: 4 grama proteina, 6% gvožđa, 20% vitamina E, 20% folne kiselin i 10 % Tiamina.

Kako da čuvam, odnosno skladištim pšenične klice?

Pšenične klice čuvajte u frižideru. Kao i kod lana, pšenične klice sadrže prirodna ulja i masnoće i zbog njih ova namirnica treba pravilno da se skladišti. Koju god vrstu pšeničnih klica koristite, skladištite ih u frižideru, u suprotnom rizikujete da užegnu i budu nezdrave za jelo.

Dodajte pšenične klice u recepte za bebe:

Pospite pšenične klice preko voća

Izblendirajte pšenične klice sa krem sirom i namažite na tost

Dodajte pšenične klice u jogurt, pa onda dodajte voćnu ili kašicu od povrća

Koristite pšenične klice u pecivima, hlebu i palačinkama

Pospite ih preko klizave hrane za prstiće – banana, breskvi i krušaka

Načini na koji možete dodati pšenične klice u hranu za bebe su beskrajni!

 Ne zaboravite da se konsultujete sa svojim pedijatrom pre uvođenja novih namirnica u ishranu vaše bebe.