Izuzetno je važno od najranijeg uzrasta čitati detetu. Čak i pre prvog rođendana dete možete zainteresovati za nove podsticaje koje knjige pružaju. Bitno je, međutim, da knjiga bude pristupačna, pažljivo odabrana i, ono što je najvažnije, da pristup odgovara detetovoj sferi interesovanja. U tom procesu – od odabira knjige, preko upoznavanja s njom, pa do načina čitanja – ključna je uloga roditelja. Čitanje ne treba da bude obaveza, već igra – igra otkrivanja i sazrevanja, u kojoj podjednako učestvuju i roditelj i dete. Kao što je u zajedničkoj igri s detetom važno spustiti se na njegov nivo, u smislu interesovanja, rečnika, načina komunikacije, tako je isto i sa čitanjem.

Šta nam poručuju naše omiljene voćke? Pročitajte ovu šaljivu kartonsku slikovnicu i saznajte kako sve voće može da nas obraduje, a kako da nas iznenadi.

Knjige iz edicije Ko? Šta? Gde? u izdanju Kreativnog centra namenjene su druženju dece i roditelja. Postavljanje pitanja na osnovu slika podstaći će decu da otkriju odgovore i da tako brzo i lako upoznaju svet oko sebe – a kao kombinacija knjige i igračke – idealna je za razvijanje početnog pozitivnog odnosa prema knjizi. 

  Jednostavan tekst u stihu i tople ilustracije prilagođene su najmlađim čitaocima, kao i pitanja koja upućuju decu na posmatranje, zapažanje, razmišljanje i zaključivanje, što pomaže razvoju mašte i inteligencije. 

Verovatno ste primetili da je naš portal sada otvorio i svoju Instagram stranicu gde se trudimo da negujemo iste vrednosti i na sličan način kao i na sajtu pomažemo roditeljima oko uvođenja čvrste hrane u ishranu beba.

Ako želite da osvojite jedan primerak ove vesele slikovnice, posetite naš profil na Instagramu, zapratite nas i sledite uputstva.