Neke boje, mirisi i ukusi nas podsete na detinjstvo. Vrate nas u vreme bezbrižnosti i zaštitničke ljubavi, kada su nam majke i bake s puno brige spremale obroke da porastemo veliki i budemo zdravi. Koliko im nije bilo svejedno šta će nam poslužiti, nije bilo svejedno nikako će hrana biti spremljena i koje će posuđe koristiti. Važno je u čemu pripremamo i čuvamo hranu za svoju decu. Naše majke i bake imaju posebno poverenje u emajlirano posuđe, baš kao i u staklenu teglu ili flašu za odlaganje zimnice.

Emajl je najbolji materijal za izradu posuđa koji sprečava zadržavanje bakterija, izrađen je od prirodnih mineralnih materija, koje ne sadrže i ne otpuštaju sastojke štetne po zdravlje, a sa kvalitetnim emajliranim posuđem nema ni opasnosti od alergijskih reakcija. Sve te veoma važne osobine ima na umu Metalac, najbolji proizvođač emajliranog posuđa u Evropi, koji je u svoj asortiman uvrstio i šerpice namenjene pripremanju, serviranju i čuvanju hrane za decu.

Emajlirano posuđe ima tradiciju dugu hiljadu godina i spada u jedino dekorisano posuđe koje se podjednako može koristiti kako za kuvanje tako i za čuvanje hrane, pri čemu hrana zadržava svoje prirodne sastojke i ukus. Pritom je, uz stakleno posuđe, apsolutno neprikosnoveno sa aspekta zdravstvene ispravnosti zahvaljujući idealnoj glatkoj površini koja se lako čisti i na kojoj nema zadržavanja niti razmnožavanja bakterija. Uz sve to, lako se pere, dovoljni su topla voda i deterdžent, a ako zatreba može se koristiti i abrazivni sunđer, čak i žica. Koristi se na svim tipovima grejnih tela, a kod pravilne upotrebe štedi energiju.

Vreme koje ćete provesti sa svojim detetom najvredniji je poklon koji mu možete dati. Postoje mnogi načini na koje možete da uživate sa svojim mališanom – u šetnji, čitanju knjiga, gledanju filmova… Tokom zajedničkih aktivnosti zabavljaćete se i vi i dete, a pored dobre zabave, imaćete priliku i za iskren razgovor i međusobno zbližavanje.

Kuvanje je jedan od dobrih načina da provedete kvalitetno vreme s detetom i da mu približite zdrave životne navike, probate nove ukuse, a pritom ukoliko imate zanimljive šerpice i lončiće, dete će biti motivisano i pre nego što počne priprema hrane, jer će na ovo gledati kao i na sve dosadašnje aktivnosti: kao igru. Kada stavite vaše i dečije „kreacije“ da se peku ili kuvaju, iskoristite vreme da sa detetom pospremite kuhinju. Kada je jelo gotovo i malo se ohladi, dajte detetu da proba ono što ste zajedno pravili. Postavite sto zajedno sa detetom i ako je to moguće, stavite ove interesantne lončiće, šerpice i ostalo što privlači pažnju detetu na njegovo mesto i zajedno sa porodicom uživajte u obroku.

Verovatno ste primetili da je naš portal sada otvorio i svoju Instagram stranicu gde se trudimo da negujemo iste vrednosti i na sličan način kao i na sajtu pomažemo roditeljima oko uvođenja čvrste hrane u ishranu beba.

Ako želite da osvojite ovaj set, posetite naš profil na Instagramu, zapratite nas i sledite uputstva ili pošaljite mejl na office@hranazabebe.com i označite da li želite set za devojčice ili dečake.