„Recepti za decu“ je novo izdanje „Kreativnog centra“ koje sadrži trideset dve divno ilustrovane karte sa zanimljivim receptima. Krenite i vi na kulinarsko putovanje! Napravite s detetom „Zvezdanu palentu“, „Vanzemaljske palačinke“, „Zekinu čorbu“ ili „Šampionski omlet“ i uvedite tako svog mališana u svet novih ukusa, mirisa i boja. Vreme je da cela porodica počne da kuva!

Dete uči gledajući svet oko sebe. Posmatrajući mamu u kuhinji i dete može da poželi da se uključi u neku aktivnost. Bez obzira da li je to pranje tanjira ili priprema kolača, testa, testenine.

Dete je radoznalo, pa tu sklonost treba iskoristiti, naročito ako je probirljivo u ishrani. S druge strane, ako je dete nezainteresovano za hranu, sa ovom knjigom ćete pronaći način da ga  privolite da se igra u kuhinji i potom da jede. Možete ga staviti pored sebe u kuhinji tako da je na sigurnom mestu, a da vam ne smeta dok radite i da ima dobar vidik na to što spremate.

Kroz ovaj proces možete naučiti dete šta je pravilna ishrana, zdrava hrana, kao i važnosti nekih namirnica u ishrani. Možete ponuditi detetu da izvuče karticu sa receptom i na taj način odlučite šta ćete spremati za ručak.  Dete će na ovaj način biti motivisano pre nego što počne da se priprema hrana, jer će na ovo gledati kao i na sve dosadašnje aktivnosti – kao igru.

 

Vreme koje ćete provesti sa svojim detetom najvredniji je poklon koji mu možete dati. Postoje mnogi načini na koje možete da uživate sa svojim mališanom – u šetnji, čitanju knjiga, gledanju filmova…Tokom zajedničkih aktivnosti zabavljaćete se i vi i dete, a pored dobre zabave,imaćete prilikui za iskren razgovor i međusobno zbližavanje.

Kuvanje je jedan od dobrih načina da provedete kvalitetno vreme s detetom i da mu približite zdrave životne navike. Džoana Mentel,novinarka i psiholog, osnivač radionice za kuvanje „Deca u dobroj formi“, već godinama promoviše zdravu ishranu i sa oduševljenjem kuva zajedno s decom. U svojoj knjizi „Recepti za decu“ poručuje mališanima i njihovim roditeljima: „Hranom treba da se igrate. Seckajte je, ukrašavajte, probajte nove recepte. Eksperimentišite, pokušavajte, probajte nove ukuse! Neka ovi recepti budu prilika da zajedno provedete vreme na najbolji mogući način – među mirisima i ukusima – upoznavajući nove sastojke, učeći da razlikujete namirnice i pripremajući ukusna jela“

Verovatno ste primetili da je naš portal sada otvorio i svoju Instagram stranicu gde se trudimo da negujemo iste vrednosti i na sličan način kao i na sajtu pomažemo roditeljima oko uvođenja čvrste hrane u ishranu beba.

Ako želite da osvojite jedan primerak ove vesele i šarene knjige, posetite naš profil na instagramu, zapratite nas i sledite uputstva.