Napravite plan prazničnih aktivnosti

Posvetite se mališanu i svi zajedno uživajte u igranju, maženju, odmaranju, čitanju i posetama rođaka i prijatelja.Sasvim je sigurno da će novogodišnji praznici promeniti raspored vaših svakodnevnih aktivnosti, međutim nemojte zaboraviti da beba mora da ima svoju rutinu. Vreme kada beba jede, spava, kupa se trebalo bi biti u približno isto vreme.

Ukrasite kuću

Potrudite se da beba oseti praznični duh kroz svoja čula…

Ukrasite svoj dom nekoliko dana pre novogodišnjeg dočeka, jer će beba, bez obzira na uzrast, sigurno uživati u šarenilu jelke, svetlećim lampicama i ukrasnim trakama. Potrudite se da beba oseti praznični duh kroz svoja čula.

Pustite joj novogodišnje i božićne pesmice, dopustite joj da dodiruje svetlucave ukrase, ali vodite računa da ne budu lomljivi ili opasni za vašeg mališana, a zadovoljstvo će joj predstavljati i gledanje svetlucavih lampica i traki.

Odaberite veštačku jelku, ili prirodnu sa busenom, dok ukrase možete i sami da napravite, a ako nemate dovoljno vremena možete ih kupiti i u prodavnici ili koristiti one od prethodne godine.

 Zabeležite lepe trenutke

Nemojte zaboraviti da zabeležite lepe trenutke, naročito ukoliko je u pitanju prvi doček Nove godine Vašeg mališana. Fotografišite, snimajte kamerom zanimljive momente, susret sa Deda Mrazom, kićenje jelke, darivanje poklona, novogodišnji doček, a kasnije svi zajedno uživajte u gledanju fotografija, što može da postane Vaša porodična tradicija.

Maskirajte se u Deda Mraza

Bez obzira na uzrast, detetu ne treba uskratiti susret sa simpatičnim dekom. Dobro bi bilo da se u Deda Mraza maskira neko ko ima nežno i nasmejano lice, jer postoji mogućnost da se beba uplaši od stranca u kostimu.

Za stariju decu, priča o Deda Mrazu je sve zanimljivija. Pustite mašti na volju i pričajte mu interesantne priče o Novoj godini, Božiću, Deda Mrazu, u kojima ćete sigurno uživati.

 

Priredite zabavu za decu

Roditelji najčešće misle da više neće moći da slave Novu godinu kao do sada i da će morati rano da idete u krevet zbog mališana. To ne mora da bude sasvim tačno, međutim činjenica je da ćete ipak morati da se prilagodite situaciji. Stoga bi dobro bilo da se dogovorite sa prijateljima koji takođe imaju malu decu  da zajedno organizujete proslavu za sve mališane. Dogovorite se sa prijateljima kod koga bi mogli da organizujete proslavu za najmlađe, da svečanost bude veče pre ili dan uoči dočeka Nove godine. Svi zajedno se dogovorite da okitite prostor gde će boraviti mališani, smislite meni koji je prikladan za decu i uživajte u proslavi „lažne Nove godine“!

 

Izvor: Bebac