Unošenje zdrave hrane u organizam od vitalnog je značaja, ali nekad deca neće hteti da jedu sve vrste povrća. Dozvoljavajući im da gaje svoj grašak, šargarepu ili luk, dete će se osećati ponosno kada bude jelo ono šta je samo uzgojilo. Na ovaj način će se deca podstaći na zdravu ishranu. Deca će uskoro naučiti da vole patlidžan, paradajz, čak i brokoli. Nevezano da li ćete paradajz uzgojiti u saksiji ili u bašti, obezbedićete neverovatne benefite za razvoj deteta.

A dok čekamo da povrće iz bašte poraste, slikovnica u izdanju Kreativnog centra „Ko? Šta? Gde? Povrće“ je sjajan izbor koji će pomoći detetu da zavoli povrće, podstakne maštu i razvija istraživački duh. Najmlađi čitaoci će na zabavan i podsticajan način saznati kako izgleda kada zrno graška svira flautu ili kada paprika svira violinu,  a kao kombinacija knjige i igračke – idealna je za razvijanje početnog pozitivnog odnosa prema knjizi. Postavljanje pitanja na osnovu slika podstaći će decu da otkriju odgovore i da tako brzo i lako upoznaju svet oko sebe.

Knjige iz edicije Ko? Šta? Gde? namenjene su druženju dece i roditelja. Postavljanje pitanja na osnovu slika podstaći će decu da otkriju odgovore i da tako brzo i lako upoznaju svet oko sebe.  Jednostavan tekst u stihu i tople ilustracije prilagođene su najmlađim čitaocima, kao i pitanja koja upućuju decu na posmatranje, zapažanje, razmišljanje i zaključivanje, što pomaže razvoju mašte i inteligencije. Koncipirane na taj način – kao kombinacija knjige i igračke – idealne su za razvijanje početnog pozitivnog odnosa prema knjizi kod najmlađih čitalaca.

Verovatno ste primetili da je naš portal sada otvorio i svoju Instagram stranicu gde se trudimo da negujemo iste vrednosti i na sličan način kao i na sajtu pomažemo roditeljima oko uvođenja čvrste hrane u ishranu beba.

Ako želite da osvojite jedan primerak ove vesele slikovnice, posetite naš profil na Instagramu, zapratite nas i sledite uputstva.