Mama Kejli Klojd, koja ima šestomesečnu bebicu, podelila je svoje iskustvo o prvim mesecima majčinstva. Kako se majka oseća u tim trenucima, da li je normalno da sebe krivi za nesavršenosti i šta je najvažnije u životu, poručuje ova mlada mama.

„Ukoliko imate malu bebu i onaj osećaj da ne možete ništa da uradite, treba da se zapitate u čemu je problem. Ukoliko vam nešto ne ide na ruku, ukoliko ne stižete sve i ukoliko vas to čini nezadovoljnim, znajte da niste vi krive za to“, kaže mama Kejli.

Ova mama je izvukla jednu veliku pouku iz svoje situacije, a to je da, možda, ne može da bude dobra na svim frontovima (nesređenom gardaroberu, nagomilanim sudovima), ali ona može biti najbolja mama na svetu. Ako je beba sita i srećna – to je najvažnije.

Pretrpane korpe vešom, neispeglana hrpa stvari, razbacane igračke svuda naokolo su svakodnevnica apsolutno svih mama.

„Kada imate bebu, možda ćete neko vreme morati da prihvatite da nećete moći da izgledate besprekorno u svakom trenutku i da će doći momenti kada ćete kao i svaka druga mama ići nenašminkane u trenerci. Bez brige, to je sve ono što čini majčinstvo i to je potpuno normalno. Briga o bebi je MNOGO velika. Vaše telo nije isto, a vama je potreban san više nego ikada“, ističe Kejli i dodaje: „Mame, doći ćete u situaciju kada ćete poželeti da iskočite iz svoje kože, ali određeni trenuci provedeni sa detetom i porodicom će vam vratiti osmeh na lice i demantovati vas.“ 

Ova mama smatra da ne treba da upoređujete život pre i nakon dolaska bebe, jer sasvim sigurno je drugačiji.

„Sve mame slobodno vreme podređuju svojoj deci i to je normalno, pa čak i vreme kada su u najvećim obavezama. Ne upadajte u krizu, ne osećajte se loše zbog svega što trenutno ne možete, pronađite ono najlepše u svakom trenutku i videćete – bićete srećni, ispunjeni i vaša beba će vam biti zahvalna“, poručuje Kejli svim mamama.

Da je porodica nešto najlepše to znaju svi, zato pustite da kuća nekada ne bude zategnuta perfektno, uživajte sa decom i partnerom, jer će vas to jedino ispuniti!

 

Izvor: Yumama