Kao što znate, grčki jogurt je osvojio svet munjevitom brzinom, i to sa dobrim razlogom. Njegova struktura je dosta kremastija, zato ljudi više uživaju u njemu,. Pored toga grčki jogurt im oštriji ukus i manje je sladak.

Roditelje zanima da li bebama mogu da daju grčki jogurt  ili moraju da hrane svoje bebe isključivo običnim jogurtom. Dobra vest je da možete. Bebe mogu da jedu grčki jogurt. Ipak, na neke stvari morate obratiti pažnju kada hranite bebu grčkim jogurtom.

Kada uvesti bebi grčki jogurt? 

Starosno doba kada treba bebama uvesti grčki jogurt – varira. Ipak, 8 meseci je najpreporučljiviji uzrast. Dosta pedijatara predlaže grčki jogurt kao sjajnu prvu hranu sa 6 meseci (ne i prvi obrok).

Samo punomasni jogurt

Bebe ne bi trebale da konzumiraju mlečne proizvode sa niskim procentom mlečne masti. Blago bebama! Njima je potrebna masnoća, ali nemau benefite samo od masnoče, nego što zajedno sa njom dobiju i više kremasti jogurt. Pedijatri preporučuju da beba pređe na mlečne proizvode sa niskim procentom mlečne masti tek oko druge godine.

Bez dodatih ukusa

Kada dajete bebi običan jogurt, potrudite se da dajete onaj bez dodatog šećera. Tako ćete smanjiti unos šećera, i moći ćete da pravite sopstvene ukuse. Probajte da pomešate jogurt sa borovnicama, bananom, jabukom ili kruškom. Čak možete da dodate i povrće.

Još benefita grčkog jogurta

Proteini na koje mogu da reaguju bebe sa alergijom na mlečne proizvode, kao laktoza su u mnogo manjem sadžaju u grčkom jogurtu. Vaša beba će lakše variti grčki jogurt.

Grčki jogurt sadrži duplo više proteina od grčkog jogurta. Takođe, sadrži upola manje šećera. Što znači da je grčki jogurt odličan izbor za vaše bebe.